
Fiskeboller i karry og grønt
18. maj 2012(4 personer)
FARS:
500-600 g hakket torsk (eller torsk og laks)
½ fintrevet løg
2 spsk. majsstivelse
1 æg
1 dl piskefløde eller fløde 9 %
1 tsk. tørret estragon
1 bundt purløg, snittet
salt og peber
olie til stegning
GRØNT:
3 gulerødder i skiver
200 g broccoli i små buketter
250 g kartofler i terninger
SAUCE:
25 g smør
2 tsk. karry (aromatisk eller ekstra stærk)
1 spsk. hvedemel
4-5 dl hønse- eller fiskebouillon
2 dl piskefløde eller fløde 9 %
1 spsk. citronsaft
TILBEHØR:
et godt brød eller evt. ris
Rør det hakkede fiskekød med de øvrige ting til en fast fars. Form farsen til små boller, og steg dem let i olien (knap så brune som frikadeller).
Gør grøntsagerne i stand, og kog dem knap møre med lidt bid, i bouillonen. Tag dem op, og gem bouillonen til saucen.
Smelt smørret i en gryde, og svits karryen i et par minutter. Pisk melet i. Pisk den varme bouillon i, lidt ad gangen. Rør fløden i, og varm igennem. Smag til med citron, salt og peber. Kom grøntsager og fiskeboller i, og varm det forsigtigt igennem.
SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på boller i karry - der er en samling af idéer til tilbehør, og tips til de perfekte boller. Se opskriften her: Boller i karry




Hovedretter - til
hverdag og fest Dejlige desserter og
skønne kager Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk