boller i karry
Mad

Fiskeboller i karry og grønt

18. maj 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Boller i karry kan også været lavet af fisk. Kog eller steg dem, og bland dem i en lækker karrysauce med masser af grøntsager. Det smager godt og er dejlig sund hverdagsmad

(4 personer)
FARS:
500-600 g hakket torsk (eller torsk og laks)
½ fintrevet løg
2 spsk. majsstivelse
1 æg
1 dl piskefløde eller fløde 9 %
1 tsk. tørret estragon
1 bundt purløg, snittet
salt og peber
olie til stegning

GRØNT:
3 gulerødder i skiver
200 g broccoli i små buketter
250 g kartofler i terninger

SAUCE:
25 g smør
2 tsk. karry (aromatisk eller ekstra stærk)
1 spsk. hvedemel
4-5 dl hønse- eller fiskebouillon
2 dl piskefløde eller fløde 9 %
1 spsk. citronsaft

TILBEHØR:
et godt brød eller evt. ris

Rør det hakkede fiskekød med de øvrige ting til en fast fars. Form farsen til små boller, og steg dem let i olien (knap så brune som frikadeller).
Gør grøntsagerne i stand, og kog dem knap møre med lidt bid, i bouillonen. Tag dem op, og gem bouillonen til saucen.
Smelt smørret i en gryde, og svits karryen i et par minutter. Pisk melet i. Pisk den varme bouillon i, lidt ad gangen. Rør fløden i, og varm igennem. Smag til med citron, salt og peber. Kom grøntsager og fiskeboller i, og varm det forsigtigt igennem.

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på boller i karry - der er en samling af idéer til tilbehør, og tips til de perfekte boller. Se opskriften her: Boller i karry

Let sprængt kalvebryst med aspargessalat

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også