
Fedtfattig wokmad
9. januar 2009Du kan bruge kalvekød, svinekød, kalkun eller kylling til denne wokret.
Bare husk, at det skal være skåret i fine, tynde strimler.
Det er marinaden, der giver den gode smag.
DET SKAL DU BRUGE:
400 g strimlet kalvekød til wok
MARINADE:
1 dl chili-ketchup
2 spsk. alm. ketchup
1 spsk. soja eller ketjab manis (indonesisk soja)
½ spsk. olie
5 cm friskrevet ingefær
1 tsk. tørret ramsløg eller 1 fed finthakket hvidløg
1 lille løg i små terninger
2 tsk. rørsukker
ENDVIDERE:
100-150 g friske sukkerærter i skrå stykker
2 forårsløg i skrå stykker
75 g friske bønnespirer
TILBEHØR: nudler eller ris
SÅDAN GØR DU:
Rør alle dele til marinaden sammen. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og vend det i.
Lad det trække i mindst ½ time og gerne længere (op til 1 døgn).
Gør grøntsagerne klar, men hold dem adskilt.
Warm en wok godt op (eller en dyb pande). Steg kødet ad et par gange i små portioner, ellers mister wokken varmen, og kødet koger i stedet. Tag det op, efterhånden som det er brunet. Kom det hele tilbage i wokken, og lad det stege i ca. 6 minutter.
Kom sukkerærter og forårsløg i, og steg videre i 2-3 minutter.
Kom bønnespirerne i, og sluk. Smag saucen til med salt og peber. Servér nudler eller ris til.