https://imgix.femina.dk/media/22dcc11347a44d979955dbe67fc53b02.jpg
Mad

Fedtfattig wokmad

9. januar 2009
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Lav denne skønne fedtfattige wokret med kalvekød til dine venner eller familie, og det vil blive en af deres madfavoritter.

Du kan bruge kalvekød, svinekød, kalkun eller kylling til denne wokret.
Bare husk, at det skal være skåret i fine, tynde strimler.
Det er marinaden, der giver den gode smag.

DET SKAL DU BRUGE:
400 g strimlet kalvekød til wok
MARINADE:
1 dl chili-ketchup
2 spsk. alm. ketchup
1 spsk. soja eller ketjab manis (indonesisk soja)
½ spsk. olie
5 cm friskrevet ingefær
1 tsk. tørret ramsløg eller 1 fed finthakket hvidløg
1 lille løg i små terninger
2 tsk. rørsukker
ENDVIDERE:
100-150 g friske sukkerærter i skrå stykker
2 forårsløg i skrå stykker
75 g friske bønnespirer
TILBEHØR: nudler eller ris

SÅDAN GØR DU:
Rør alle dele til marinaden sammen. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og vend det i.
Lad det trække i mindst ½ time og gerne længere (op til 1 døgn).
Gør grøntsagerne klar, men hold dem adskilt.
Warm en wok godt op (eller en dyb pande). Steg kødet ad et par gange i små portioner, ellers mister wokken varmen, og kødet koger i stedet. Tag det op, efterhånden som det er brunet. Kom det hele tilbage i wokken, og lad det stege i ca. 6 minutter.
Kom sukkerærter og forårsløg i, og steg videre i 2-3 minutter.
Kom bønnespirerne i, og sluk. Smag saucen til med salt og peber. Servér nudler eller ris til.

Læs også