
Mad
Falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip
23. maj 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Falafler bliver bedst med kikærter, som har stået i blød natten over og ikke har været kogt. Her får du opskriften på falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip
Falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip
Tid: 30 minutter. Udblødning, kikærter: Ca. 20 timer Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 200 g tørrede kikærter 1 løg 3 fed hvidløg 2 kartofler 1 håndfuld bredbladet persille 2 spsk. citronsaft 3 spsk. lys tahin (sesampasta) 1 spsk. stødt spidskommen 1 tsk. salt 1 tsk. bagepulver lidt olivenolie COUSCOUSSALAT 4 dl couscous saft og revet skal af 1 usprøjtet citron 3 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 10 tørrede abrikoser 50 g ristede saltede pistacienødder 1 håndfuld mynte 1 håndfuld bredbladet persille YOGHURTDIP 1 dl yoghurt naturel ½ dl lys tahin (sesampasta) saft af ½ citron 1-2 fed hvidløg salt og friskkværnet peber PRØV OGSÅ: I stedet for falafelbøffer kan du prøve falafel på pitabrød med rødløg og hvidløgsmyntecreme
Opskrift - sådan laver du falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip
1. Sæt kikærter i blød i vand i 20 timer. Hæld vandet fra, og skyl dem. Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skrub kartoflerne, og riv dem fint. Bland løg, hvidløg og kartofler med kikærter, persille, citronsaft, tahin, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor. Kør maskinen, så massen samler sig til en grov dej. Fugt hænderne med olie, og form bøffer. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag bøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. 2. YOGHURTDIP: Rør alle ingredienserne til dippen sammen, og smag til med salt og peber. 3. SALAT: Hæld 8 dl kogende vand over couscoussen, og lad den stå i 10 minutter. Tilsæt citronsaft og citronskal, olie, salt og peber, og rør rundt. Skær abrikoser i skiver, og hak pistacienødder. Hak mynte og persille. Bland det med couscous.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her
Onsdag: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa – Få opskriften her
Torsdag: Risotto med squash, asparges og citron – Få opskriften her
Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her