
1. Falafel: Pil løg og hvidløg. Hæld vandet fra kikærterne. Kom hvidløg, løg, kikærter, olie og krydderier i en blender, og blend det grundigt sammen. Hæld den blendede masse over i en skål, og rør den sammen med æg, mel, sesamfrø og persille. Krydr med salt og peber. Opvarm olien i en lille gryde, og form falafeldejen til ca. 30 ovale kugler med en dessertske. Læg 1 af falafelkuglerne ned i olien, og steg den i 4-6 minutter. Smag på den for at sikre, at den er gennemstegt. Steg resten af falafelkuglerne i olien, til de er gyldne og sprøde, og afdryp på fedtsugende papir.
2. Rødløgssalat: Pil og skær rødløg i tynde skiver. Skyl salatskuddene. Pisk flormelis, citronsaft og olie sammen, smag til med salt, og vend dressingen med rødløg og salat.
3. Hvidløgsmyntecreme: Rør yoghurt med knust hvidløg, hakket mynte, spidskommen, salt og peber.
4. Servering: Lun pitabrødene, og top med rødløgssalat, hvidløgsmyntecreme og lune falafler.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Muslingesuppe med torsk, grøntsager og frisk pasta - Få opskriften her
Tirsdag: Spyd med orientalsk kylling og gulerodssalat - Få opskriften her