Drikke

Sommerens cool drinks

19. juni 2014
Af Susanne Gustafsson 06/19/2014 - 08:00
Vi er blevet rigtig glade for cocktails og snedige drinks, og det kræver ikke meget fantasi at se sig selv med en isterning-klirrende drink på en varm sommeraften. Sååå dejligt. Er du løbet tør for idéer til dine sommercocktails, så kig lige med her, hvor vi gi’r dig opskrifter på sommerens mest cool og trendy drinks. Prøv dem som velkomstdrink eller som loooongdrink til aftenhyggen

NEGRONI

Tip: Ønsker du en lettere, mildere udgave, så erstat ginen med prosecco eller anden tør, mousserende vin, og du har en NEGRONI SPAGLIATO.

3 cl gin3 cl Campari3 cl sød vermouthisterningerappelsinskiverHæld alle 3 i et lavt glas med masser af isterninger. Rør rundt, og pynt med en appelsinskive.

 

CAMPARI ORANGE PASSION

2 appelsinbåde1 tsk. rørsukker eller 1 spsk. sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane)knust is3 cl Campari12 cl friskpresset appelsinjuiceevt. coctailbærStød appelsinbåde og sukker/sirup i en morter, og kom det i et glas.  Fyld glasset op med knust is, Campari og appelsinjuice. Før forsigtigt rundt. Pynt evt. med et cocktailbær.

 

APEROL SPRITZIsterninger3 dele mousserende vin (fx Prosecco, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør2 dele Aperol1 del danskvandPYNT:½ appelsinskiveKom isterninger i et glas, fx et stort vinglas eller et lavt drinkglas. Tilsæt først mousserende vin eller hvidvin, så Aperol og til sidst danskvand. Rør rundt, og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør. Servér straks. Vil du servere i kande, mixer du bare det hele i en smuk glaskande.

 

BOULEVARDIER3 cl Bourbon2 cl Martini Rosso2 cl Aperolisterningerappelsinskal

Rør ingredienserne sammen med masser af isterninger, og hæld drinken over i et afkølet cocktailglas pyntet med appelsinskal.

Prøv også: 3 friske tequila-cocktails

ROYAL CALVADOS

2 cl Calvados Boulard Grand Solage eller Père-Magloire2 cl jordbærlikør10 cl iskold tør champagne eller mousserende vinHæld Calvados i et champagneglas sammen med jordbærlikør. Fyld op med champagne eller mousserende vin. Servér straks.

 

CALVAPIRINHA

4 cl Calvados Boulard Grand Solage eller Père-Magloire2 tsk. brun farinæblejuice1 skive lime.Hæld Calvados i et højt glas. Tilsæt brun farin, og rør rundt. Fyld op med æblejuice, og pynt med en skive lime.

 

CRUSH 43isteringer1-2 skiver eller både citron pr. glas (og skiver/både fra 1 citron til en kande)i1 del Licor 433 dele danskvandFyld en kande eller et glas med masser af is. Tilsæt Licor 43, pres citronskiverne let, og kom både saften og skiverne i. Kom danskvand i, vend godt rundt i drinken, og servér straks.