Opskrift på den klassiske drink piña colada med lys rom
Drikke

Piña colada – opskrift med lys rom

af Timm Vladimir og redaktionen 20. november 2021
Foto: Columbus Leth og Betina Hastoft. Udgivet første gang d. 22. juli 2019.
Elsker du også en god piña colada? Så længe der er en dejlig drink i dit glas, er der sommer i dit sind. Og det er netop, hvad denne lækre opskrift på eksotiske piña coladas leder tankerne hen på – sommer. Her får du Timm Vladimirs opskrift på skønne piña coladas med frisk ananas, kokoscreme og lys rom.
2 personer
Tid i alt 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g frisk ananas
  • 10 cl ananasjuice
  • 4 cl kokoscreme eller fløde
  • 10 cl lys rom
  • 1 håndfuld isterninger

PYNT

  • citronverbena
  • 1 skive frisk ananas

Opskrift: Sådan laver du Piña Colada med lys rom

  1. Skær ananas i tern, og læg dem i en blender sammen med ananasjuice, kokoscreme, rom og isterninger.
  2. Blend, til drikken er glat, og hæld den i høje glas.
  3. Pynt med citronverbena og halve skiver ananas, og servér med det samme.

Er du ikke fan det store pynte-show, så kan Piña Coladaen også nydes som den er. Men det giver altså lige et ekstra pift at gøre sig det ekstra umage og skære et par ekstra skiver ananas og pynte drinken med dem og lidt grønt. Så er der feriestemning!

Lige meget om solen skinner eller ej, så kan man altid finde på en undskyldning for at kreere en lækker drink – om ikke andet, så for at drømme sig væk fra hverdag og gråvejr til en varm tropeø og feriestemning. Så måske er det ikke så vigtigt, om solen skinner, eller om den gemmer sig bag skyerne. Med en eksotisk Piña Colada i hånden er det ikke så svært at forestille sig sommervejret.

Vi elsker de fleste drinks, og vi er af den overbevisning, at man altid kan drikke en god drink, lige meget om den er blendet, rystet eller rørt. Denne Piña Colada er blendet med den skønneste friske ananas, ananasjuice, kokoscreme, lys rom og isterninger – præcis som den skal være.

Historien om Piña Colada

Piña Colada er spansk for ”filtreret ananas”, og det må siges at være lige, hvad Piña Colada er – tilsat rom, kokosmælk eller kokoscreme og ananasjuice. Den er typisk enten blendet eller rystet med is.

Piña Colada stammer fra Puerto Rico, og der er det også den officielle drink, så kan du ikke få nok af den søde, eksotiske cocktail, så er det Puerto Rico, du skal til.

Historien lyder, at en pirat fra Puerto Rico i 1800-tallet gav sin besætning en drink bestående af kokos, ananas og hvid rom, men at opskriften gik tabt, da han døde i 1825. Mange år senere i midten af 1900-tallet var der to forskellige bartendere, der påstod at være den første til at nedskrive opskriften på Piña Colada. Det er stadig uvist, hvem der først nedskrev opskriften på Piña Colada, men i 1978 blev cocktailen i hvert fald Puerto Ricos officielle drink. I dag er der mange varianter af Piña Colada som for eksempel Caribou Lou-drinken med Malibu-rom.

Kilde: Wikipedia

Hvis der skal mere på drinkskortet end Piña Colada

Er du ikke til ananas og kokos, så frygt ikke – der er masser af andre typer drinks at kaste sig over. En dejlig mojito er, ligesom Piña Coladaen, også en klassiker, som kan fortolkes alt efter humør. I vores opskrift er den piftet lidt op med søde, røde jordbær, som gør den lidt flottere og ekstra sommerlig at se på. Opskriften finder du herunder.

Piña colada

Træt af de klassiske cocktails?

Så prøv noget helt andet som for eksempel Timm Vladimirs opskrift på Lynchburg-lemonade – opkaldt efter Jack Daniels-whiskeyens hjemby – med saltede hasselnødder, for man skal helst ikke gå ned på snacks! Opskriften er herunder.