Klassisk mojito-opskrift
Mad

Mojito - Klassisk opskrift med rom og mynte

6. april 2021
af Redaktionen
Mojito er en dejlig klassiker, når man skal servere drinks til gæsterne. Her får du opskriften på en frisk mojito med mynte og lime, præcis som den altid laves.
Tid i alt 5 min

Ingredienser til mojito:

 • Sukker
 • Limefrugt
 • Danskvand
 • Mynte
 • Havana Club rom
 • Isterninger

Sådan laver du mojito:

 1. Kom 2 tsk sukker i et glas
 2. Kom saften af en halv limefrugt i (skal lige dække sukkeret)
 3. Kom to myntestilke med blade i
 4. Tilsæt 9 cl danskvand
 5. Pres nu gentagende gange mynten let og få danskvanden til at bruse for at opløse sukkeret.
 6. Tilsæt 4-5 cl Havana Club 3 års rom
 7. Kom 4 isterninger i og omrør

Klassisk mojito med hvid rom og mynte

Der findes et utal af måder hvorpå du kan lave en Mojito, men herunder giver vi dig opskriften på den, i følge Havana Club, ægte Mojito. Denne Mojito opskrift er ganske simpel, både at handle indtil såvel som at lave. Den kræver kun få ingredienser, hvoraf hvid rom, mynte og lime er de vigtigste smagsgivere.

Vil du have mere smag af mynte eller en enten syrligere eller sødere mojito, kan du altid justere i mængderne af mynte, lime og sukker ud fra opskriften her. Du kan også lave drinken stærkere eller mildere ved at justere i forholdet af rom og danskvand. Mojito kan altså laves til enhver smag og anledning.

Mojito-opskrift uden alkohol - Virgin mojito

Du kan nemt servere en god alkoholfri mojito med denne opskrift. Du kan nemlig blot udelade den lyse rom, da det primært er resten af ingredienserne, der giver den klassiske mojitosmag. Den alkoholfri udgave kaldes ofte virgin mojito, og den smager mindst lige så godt som den klassiske mojito.

Hvis du elsker festlige drinks og gerne vil servere dem til receptioner, fester eller bare til hverdag, men gerne vil undgå alkoholen, findes der masser af lækre opskrifter på alkoholfrie drinsk, også kaldet mocktails. Vi har samlet 10 mocktails, du kan servere til enhver tid - få opskirfterne her.

Mojito med ekstra smag - jordbær-mojito

Den klassiske mojito er en skøn, forfriskende drink, men du kan gøre den endnu mere sommerlig men friske frugter eller bær. Tilsæt blot bær eller saften fra frugten og bland pres det sammen med mynte, sukker og danskvand.

Du kan f.eks. lave en skøn mojito med jordbær, der smager af sommer og får den flotteste røde farve. Prøv opskriften på jorbærmojito her. Du kan også tage dine smagsløg til troperne med opskriften på ananas-mojito, der får en ekstra frisk smag.

Hvor kommer mojito fra?

Den Cubanske vidunderdrink, Mojito, er blevet internationalt kendt og nydes nu af millioner af mennesker verden over. Drinken stammer, som nævnt, fra Cuba, og er en perfekt sommer cocktail i og med af den køler og frisker op samtidig.

Prøv også: Klassisk Piña Colada

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også