Drikke

Hyldeblomstsaft - frisk og hjemmelavet

7. juni 2011
af Karen Gahrn
Foto: Pantherstock
Hyldeblomsterne er typisk klar i slutningen af juni, de vokser vildt i haver og parker. Her får du opskriften på hyldeblomstsaft - en af sommerens skønneste drikke

Hyldeblomstsaft knap 2 liter

Det skal du bruge hyldeblomstsaft

20 hyldeblomst-klaser uden stilke25 g citronsyre/vinsyre (2 spsk.) saft af 1 citron (4 spsk.)500 g sukker500 g farin1 liter kogende vand½ tsk. Atamon-pulver eller 1 tsk. flydende Atamon

PRØV OGSÅ: Vild med hyldeblomstsaft? Så skulle du også prøve hjemmelavet rabarbersaft - få opskriften her

Opskrift - sådan laver du hyldeblomstsaft

Hyldeblomst-klaser, citronsyre, citronsaft, sukker og farin blandes og overhældes med kogende vand. Atamon tilsættes. Stilles i køleskab og trækker 4-5 dage under låg, sies og gemmes på Atamon-skyllede flasker, der proppes til dagen efter. Drikken fortyndes med isvand (som almindeligt saftevand). Tip: Lav 3-dobbelt portion i en kæmpe gryde, og lad den stå køligt et sted, hvor du kommer flere gange om dagen. Duften spreder sig. Hæld saften i flasker, der tåler frost, og læg dem i fryseren. På den måde har du hjemmelavet nydelse langt hen på efteråret.

Kilde: "Den grønnne syltebog"

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet blommesaft