
Hyldeblomstsaft - frisk og hjemmelavet
7. juni 2011Hyldeblomstsaft knap 2 liter
Det skal du bruge hyldeblomstsaft
20 hyldeblomst-klaser uden stilke
25 g citronsyre/vinsyre (2 spsk.) saft af 1 citron (4 spsk.)
500 g sukker
500 g farin
1 liter kogende vand
½ tsk. Atamon-pulver eller 1 tsk. flydende Atamon
Opskrift - sådan laver du hyldeblomstsaft
Hyldeblomst-klaser, citronsyre, citronsaft, sukker og farin blandes og overhældes med kogende vand. Atamon tilsættes. Stilles i køleskab og trækker 4-5 dage under låg, sies og gemmes på Atamon-skyllede flasker, der proppes til dagen efter. Drikken fortyndes med isvand (som almindeligt saftevand). Tip: Lav 3-dobbelt portion i en kæmpe gryde, og lad den stå køligt et sted, hvor du kommer flere gange om dagen. Duften spreder sig. Hæld saften i flasker, der tåler frost, og læg dem i fryseren. På den måde har du hjemmelavet nydelse langt hen på efteråret.
Kilde: "Den grønnne syltebog"