Drikke

3 friske tequila-cocktails

af Redaktionen 29. marts 2013
Tag forskud på foråret med lækre tequila-cocktails i selskab med veninderne? Her kommer tre opskrifter på lækre drinks, der sætter fut i forårs-fiestaen

Inden du går i gang med dine cocktails, er det vigtigt, at du vælger den rigtige tequila. Tequila findes i mange varianter og dermed også i mange forskellige kvaliteter. Gå efter tequilaer mærket "tequila 100% agave", og du er garanteret en kvalitetstequila, der bringer dig helt nye smagsoplevelser. Og du kan tilmed nyde dine cocktails med go samvittighed. For kvalitetstequila er lavet på agavesukker, der forbrændes væsentlig hurtigere af kroppen end de rør- korn og kartoffelsukre, vi kender fra andre spiritusser.

Hot Water MelonNår gæsterne ankommer skal de mødes med en frisk velkomstdrink, der skaber den rette stemning til aftenens fest. En Hot Water Melon er en frisk aperitif med en sød og lidt bitter smag. Brug derfor en tequila Casa Noble Reposado, som giver en delikat smagsoplevelse, hvor agavesmagen ikke stikker for langt frem.Ingredienser:• * 500g vandmelon (uden kerner)• * Saften fra en limefrugt• * 2 spsk. sukker• *12 cl. Tequila Casa Noble Reposado• * Knuste isterningerVejledning:Blend vandmelonens kød med lime, sukker og tequila i en blender. Held cocktailen op i glas og tilsæt isterninger og pynt med mynthe på toppen. Du kan også servere drinken i melonen, hvis du gerne vil tage forskud på sommerstemningen.Prøv også: Lækre cocktails til tøsekomsammen

Pina AgaveNår fiestaen er på sit højeste er en Pina Agave med La Cofradia Tequila en cocktail, der fyrer op under danskeskoene med sin kraftige smag af frisk agave og bløde nøddeagtige toner.Ingredienser:• * 1/2 citron• * 2 stykker ananas• * 2 skiver squash• *12 cl. tequila La Cofradia Blanco eller Reposado• * Knuste isterningerVejledning:Bland de første fire ingredienser og tilføj Tequila Blanco, danskvand og is. Ryst og hæld op i et glas. Pynt med en tynd skive squash

Tequila Paraiso Ud på de sene nattetimer er det tid til en Tequila Paraiso, der er sødlig med en let bitterhed fra cacaolikøren. Brug gerne en blød og tør tequila som Patron Anejo, den er ikke for tung og er let at 'rumme' efter en lang festlig aften.Ingredienser: • * 0 3 deciliter Patrón Anejo tequila• * 0,15 deciliter Patrón Citrónge orange likør• * 0,15 deciliter Patrón XO Café kaffelikør• * 0,10 deciliter Disaronno Amaretto-likør• * 0,15 deciliter Crème de cacao chokoladelikør• * 0,7 deciliter skummetmælk• * Sjat lime juice• * kanelsukker (til kanten)• * Flødeskum (pynt)Vejledning:Kant et vin- eller champagneglas med kanelsukker.Bland tequila, orangelikør, kaffelikør, amarettolikør og chokoladelikør med mælk og lime juice i en cocktailshaker halvt fyldt med is. Ryst og hæld forsigtigt op i glasset. Pynt med flødskum.Tequila-typerne kan ikke købes i forretninger herhjemme, men kan købes online på www.tequilaonline.dk Casa Noble ReposadoLa Cofradia Patron Anejo