Desserter

Solbærsorbet med chokolade og pistaciesirup

af Camilla Zarah Lawes 15. juli 2010
Foto: Lars Ranek
Der er små stykker god, mørk chokolade i den skønne sorbet - prøv også at bruge en mørk chokolade med mintsmag

(6 personer)500 g solbær150 g flormelis1 bæger pasteuriseret æggehvide1 spsk. rørsukker80 g chokolade, 70 % kakaoindholdPISTACIESIRUP:1 dl sukker2½ dl vand20 hele pistaciekerner delt på langsPYNT:20 g mørk chokolade, 70 % kakaoindhold, skåret i lange fine spånerBlend solbærrene, og hæld solbærpureen igennem en fin sigte, så kernerne sies fra. Rør flormelissen i pureen. Frys massen i ismaskine, eller frys den i fryseren, og rør i den hvert 20. minut, til den er tyk som softice (det tager ca. en time). Pisk æggehviden med sukkeret, til den er helt stiv. Hak chokoladen let groft, og fold den i sorbeten sammen med æggehviden. Lad isen fryse færdig i mindst 6 timer eller til dagen efter.Kog sukkeret op med vandet til en let tyktflydende sirup (det tager ca. 6 minutter). Tag det fra varmen, og tilsæt pistaciekernerne.Tag sorbeten ud af fryseren, 10-15 minutter før den skal bruges. Anret en kugle sorbet med dryp af pistacie-sirup og drys af chokoladespåner.

RELEVANTE LINKS

Cremet kartoffelsalat