Små marengskager med lemoncurd, flødeskum og frisk frugt
Desserter

Små marengskager med lemoncurd, flødeskum og frisk frugt

af Camilla Biesbjerg Markussen 7. marts 2019
Foto: Columbus Leth
De klassiske fuglereder er blevet opgraderet med syrlig lemoncurd og frisk frugt, der gør dem ekstra lækre. Her får du opskriften på små sprøde marengskager med lemoncurd, flødeskum og frisk frugt
1 t og 0 min 9 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 æggehvider, evt. pasteuriserede
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 knsp. salt
  • 60 g usaltede pistacienødder

FYLD OG PYNT

  • 2½ dl piskefløde
  • 1 moden mango
  • 100 g blåbær
  • 1 granatæble
  • 1 glas lemoncurd
  • evt. citronmelisse

Opskrift - sådan laver du små marengskager med lemoncurd, flødeskum og frisk frugt

  1. Tænd ovnen på 120°. Læg bagepapir på en bageplade. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt flormelis, majsstivelse, salt og grofthakkede pistacienødder i marengsen med en dejskraber. Gem lidt af pistacienødderne til pynt. Smør marengsmassen ud på bagepladen i 9 store fuglereder, og lav en fordybning i hver fuglerede med bagsiden af en ske. Bag marengskagerne i ovnen i 1 time, og sluk så for ovnen, men lad marengskagerne køle af, mens de stadig står i ovnen.   2. FYLD OG PYNT: Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern. Skyl blåbær. Halvér granatæblet, og pil de spiselige kerner ud.   3. SERVERING: Læg 1 spsk. lemoncurd på hver marengskage, og top med flødeskum, mango, blåbær og granatæblekerner. Pynt med pistacienødder og  evt. citronmelisse. Servér kagerne straks.   PRØV OGSÅ: Rabarberkage med låg af marengs  

Læs også