Små jordbærtærter med lemoncurd og marengs
Desserter

Små jordbærtærter med lemoncurd og marengs

12. september 2023(Opdateret 12.09.23)
Af: af Timm Vladimir
En opskrift af Timm Vladimir der kombinerer den perfekte balance af det søde, syrlige og friske
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Tærtebunde

  • 150 g hvedemel
  • 85 g smør
  • 35 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 4 tærteforme (10 cm i diameter eller 1 stor på 24 cm i diameter)

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 creme brulé-brænder

Pynt

  • 300 g jordbær
  • 4 spsk. lemoncurd

Sådan laver du små jordbærtærter med lemoncurd og marengs

  1. Tærtebunde: Kør mel, smør og flormelis i en foodprocessor til en ensartet konsistens. Tilsæt æggeblomme, og kør kort, til dejen netop har samlet sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  2. Tænd ovnen på 180°.
  3. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og fordel den i smurte tærteforme.
  4. Læg et stykke bagepapir over bundene, og bag dem i 6 minutter. Fjern bagepapiret, og bag bundene i yderligere 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
  5. Marengs: Pisk hviderne stive i en skål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk i 5-10 minutter, til sukkeret er helt opløst, og marengsen er stiv og blank. Fyld marengsen i en sprøjtepose.
  6. Pynt: Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Fordel lemoncurd i tærtebundene, læg jordbær ovenpå, og sprøjt marengs over. Brænd dem let med en creme brulé-brænder, og servér straks.

Se flere opskrifter på tærte her.

Velbekomme!

Læs også