Små jordbærtærter med lemoncurd og marengs
Desserter

Små jordbærtærter med lemoncurd og marengs

12. september 2023Opdateret 16. april
af Timm Vladimir
En opskrift af Timm Vladimir der kombinerer den perfekte balance af det søde, syrlige og friske
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Tærtebunde

  • 150 g hvedemel
  • 85 g smør
  • 35 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 4 tærteforme (10 cm i diameter eller 1 stor på 24 cm i diameter)

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 creme brulé-brænder

Pynt

  • 300 g jordbær
  • 4 spsk. lemoncurd

Sådan laver du små jordbærtærter med lemoncurd og marengs

  1. Tærtebunde: Kør mel, smør og flormelis i en foodprocessor til en ensartet konsistens. Tilsæt æggeblomme, og kør kort, til dejen netop har samlet sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  2. Tænd ovnen på 180°.
  3. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og fordel den i smurte tærteforme.
  4. Læg et stykke bagepapir over bundene, og bag dem i 6 minutter. Fjern bagepapiret, og bag bundene i yderligere 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
  5. Marengs: Pisk hviderne stive i en skål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk i 5-10 minutter, til sukkeret er helt opløst, og marengsen er stiv og blank. Fyld marengsen i en sprøjtepose.
  6. Pynt: Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Fordel lemoncurd i tærtebundene, læg jordbær ovenpå, og sprøjt marengs over. Brænd dem let med en creme brulé-brænder, og servér straks.

Se flere opskrifter på tærte her.

Velbekomme!

Læs også