Desserter

Morten Heiberg: Yoghurtis med banan og mørk chokolade

16. oktober 2013
af Morten Heiberg
Morten Heiberg er kendt for sit “Dessertcirkus” og sine søde sager. Her får du opskriften på en fantastisk yoghurtis med banan og mørk chokolade fra hans nyeste bog "Heibergs is"

Det er meget vigtigt, bananerne til denne is er modne. Dvs. smukt gule udenpå med små brune pletter uden at være støtte. Og det er lige så vigtigt, du vælger en god chokolade. Kombinationen af banan og chokolade er fantastisk i en is ... her serverer jeg med små banan-tuiles af rå, sukrede bananer, der bages sprøde i ovnen.

Yoghurtis med banan og mørk chokolade (5 personer/ca. 740 g færdig ismasse)

INGREDIENSER350 g modne bananer (skrællet vægt)20 g honning eller glukosesirup½ stang god vanilje300 g sødmælksyoghurt naturelsaft af 1 citron50 g mørk chokolade, min. 60 % kakao, finthakket

BANAN-TUILES1 moden banan (ikke overmoden)75 g flormelis

Opskrift - sådan laver du yoghurtis med banan og mørk chokolade

1. Brug en foodprocessor, eller kom bananerne i en skål, hvis du bruger en stavblender. Tilsæt honning/glukosesirup, og kør en omgang med maskinen.

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem i bananpureen sammen med yoghurten, og kør atter en omgang, indtil blandingen er fin og ensartet. Smag til med citronsaft, til den rette syre-sødme-balance er der. Kom til sidst den hakkede chokolade i. Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold.

3. Kør cremen til is i en ismaskine – indfrysningstiden varierer fra maskine til maskine, så kig til ismassen en gang imellem, og stop, når den har fået en fast og cremet konsistens a la softice.

4. Kom ismassen i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren, til du skal servere den.

5. Hvis isen har stået længe i fryseren og er blevet meget fast, så lad isen temperere ca. 30 minutter i køleskabet før servering.

6. Anret yoghurt-isen i det ønskede antal portioner, og servér straks.

BANAN-TUILESForvarm ovnen til 140° ved varmluft. Skær bananen med skræl i tynde skiver med en skarp kniv. Læg bananskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Fjern skrællen.Sigt et tyndt lag flormelis på bananskiverne, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Tag bananerne ud af ovnen, og lad dem afkøle helt inden brug.

PRØV OGSÅ: