Desserter

Is med hyldeblomst og citron

6. juni 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Hyldeblomst og citron er et godt par. Og i et iskoldt miks er de endnu bedre...

Hyldeblomst og citron er et godt par. Og i et iskoldt miks er de endnu bedre...IngredienserRigeligt til 8 pers.9 øko citroner1 dl sukker4 past. æggeblommer1 dl konc. hyldeblomstsaft (se opskrift nedenfor)½ l piskeflødeFremgangsmåde

Skyl citronerne, halver de 8 på langs og skrab citronkødet ud.Pisk sukker og æggeblommer sammen til en luftig masse. Tilsæt revet skal fra 1 citron samt hyldeblomstsaft.Pisk fløden stiv og vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet.Fyld de tomme citronerskaller med flødemassen og skrab dem flade med en kniv.Læg citronerne sammen igen parvis, og pak hver citron ind i husholdningsfilm.Hæld resten af massen i en fryseboks og frys citronerne og isen i minimum 6 timer.Inden servering halveres citronerne igen med en skarp kniv dyppet i varmt vand og serveres iskolde. 5 FANTASTISKE OPSKRIFTER MED HERLIGE HYLDEBLOMSTER

Hyldeblomstsaft Is med hylde-blomst og citron Løg- og hylde-blomstkompot Hyldeblomst-marmelade Hyldeblomst-syltede rabarber