Desserter

Kanelkage med chokoladecreme & pebermynteknas

af Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase, 10. februar 2022
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Måske julens nye favoritkage – kanelkage fint pyntet med knuste pebermyntebolsjer.
12 stk

Kanelkage

  • 2 æg
  • 225 g brun farin
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 100 g smør
  • 1 lille bageform, ca. 17 x 23 cm
  • bagepapir til formen

CHOKOLADECREME

  • 200 g mørk chokolade
  • 4 spsk. piskefløde
  • 15 g smør

TIL PYNT

  • pebermyntebolsjer, f.eks. bismarcksklumper

1. Tænd ovnen på 180°. Beklæd bageformen med bagepapir. Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker, til sukkeret er opløst. Bland mel, kanel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen, sigt det i den piskede æggemasse, og vend dejen godt sammen med en røreske. Smelt smørret ved svag varme. Lad det afkøle en smule, og rør det så i dejen med røreskeen. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen må gerne virke en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen, det er meningen. Placér formen på en bagerist, og lad kagen køle helt af.

 

2. Chokoladecreme: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad sammen med fløde og smør. Tag skålen fra varmen, og rør i chokolademassen, til den er blank og ensartet. Smør chokoladecreme på den afkølede kage, og pynt med knuste pebermyntebolsjer. Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time, så chokoladecremen størkner. Skær den ud i 12 firkantede stykker inden servering.

Flere lækre opskrifter til den søde adventshygge

Macarons med mælkechokolade og kanel

Honningkage med syltet appelsinskal

Kærnemælkshorn med marcipan

Miniflødeboller med brændte mandler & appelsinskum

Bløde lakridskarameller med flagesalt