Desserter

Julebrunch: Jule-chokoladesmørepålæg

Jul på glas! Lav din egen luksusudgave af den klassiske Nutella, og tilsæt lidt kanel for at komme i julestemning.

Jule-chokoladesmørepålæg 

Tid: 10 min.

INGREDIENSER
120 g hasselnødder
120 g mørk chokolade, f.eks. Caraïbe 66 % fra Valrhona
1½ dl piskefløde
45 g glukosesirup
1 tsk. kanel
30 g smør
 

Opskrift - sådan laver du jule-chokoladesmørepålæg

 
Rist hasselnødderne i ovnen ved 190° varmluft i 5 minutter. Lad dem køle af, og blend dem fint i en minihakker. Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Bring fløde og glukose i kog i en gryde, og hæld det straks over den hakkede chokolade i skålen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter rundt, til du får en jævn masse. Tilsæt smør og kanel, og rør godt. Vend til sidst hasselnøddemelet i. Hæld på glas, og opbevar på køl. Tag gerne glasset ud 30 minutter inden servering.
 

Til den perfekte julebrunch hører også

Æg og bacon en cocotte – Få opskriften her

Brunchpizza med laks og mozzarella – Få opskriften her

Briocheboller – Få opskriften her

Julerød morgenjuice – Få opskriften her

Citrus-carpaccio med granatæble og pistacienødder – Få opskriften her

Skyr med brunkager og blåbær – Få opskriften her

Bananpandekager med klementinsalat – Få opskriften her