Desserter

Græskarmuffins med kerner

6. oktober 2015
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Muffins sprængfyldt med kerner og smag

Opskriften giver 16 STK. 

TID: 30 MIN. + BAGETID: 25 MIN.

Ingredienser:

300 g græskar, hokkaido eller butternut 

300 g rørsukker

3 æg 

1 knsp. salt

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

1 dl olie

20 g græskarkerner

½ dl groft rørsukker

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Halver græskaret, fjern kernerne med en ske og skrab kødet ud. Sørg for at få det hele med.

3. Findel græskarkødet i en foodprocessor, tilsæt sukker og æg og miks det godt. 

4. Tilsæt salt, mel, bagepulver, kanel og olie og miks igen godt. 

5. Fordel dejen i 12 smurte muffinforme.

6. Drys dem med en blanding af græskarkerner og sukker og bag dem i ca. 25 min. 

7. Lad dem afkøle i 15 min. på rist, inden de serveres.

Energi pr. stk.: 220 kcal.

Fordelt på: protein 7%, 

kulhydrat 63%, fedt 30%