Desserter

Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme

Hvis du ønsker en lidt mere crunchy udgave, kan du blande hakkede, usaltede pistacienødder eller valnødder i frugtsalaten.

Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme til 6 personer

INGREDIENSER
3 søde æbler
3 kiwier
2 pærer
6 dadler
3 spsk. limoncello (italiensk citronlikør)
3 spsk. citronsaft
3 tsk. honning
 
VANILJECREME
1 vaniljestang
2½ dl mælk
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 dl sukker
 

Opskrift - sådan laver du frugtsalat med limoncello og vaniljecreme 

 
1. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem dem. Kom vaniljestang og mælk i en gryde, og varm det op. Pisk æggeblommer og 1 spsk. af sukkeret lyst i en skål. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, og pisk godt undervejs. Rør den varme mælk i skålen lidt ad gangen. Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og varm langsomt op under omrøring, til du får en tyk creme. Den må ikke koge! Tag gryden fra varmen, og rør vaniljekorn i. Køl cremen helt af, gerne natten over.
 
2. Skræl æbler, kiwi og pærer, og skær dem i små stykker. Skær dadlerne i små stykker. Bland limoncello, citronsaft og honning, og vend frugterne heri. Anret i små glas, og hæld vaniljecreme over.
 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rugstegte sild, svin i svøb og frugtsalat. Få opskrifterne til forret og hovedret her

Forret: Rugstegte sild med kirsebæreddike og kaperssalat – få opskriften her

Hovedret: Svin i svøb og linsesalat med rodfrugter – få opskriften her