flødetoppe
Desserter

Flødetoppe med bær

af Julie Hey 24. april 2018
Foto: Betina Hastoft
Fløderand er en ægte dansk dessertklassiker. Her serveret som fine små toppe pyntet med friske bær. Så bliver det ikke mere sommerligt. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 40 g sukker
  • 2 dl sødmælk
  • 1½ dl piskefløde
  • 250 g hindbær
  • 75 g sukker
  • 1 usprøjtet lime
  • Evt. frisk mynte og spiselige blomster
 

Opskrift - sådan laver du flødetoppe med bær

  1. Udblød husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og vend dem med sukkeret.    2. Kom mælk, fløde og den tomme vaniljestang i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Lad det simre i 5 min. og tilsæt så vaniljesukkeret.    3. Smelt husblassen i den varme flødeblanding, fordel massen i silikoneforme og sæt dem på køl i 4-6 timer eller natten over.    4. Kog 200 g hindbær op med 75 g sukker og smag til med limesaft. Lad saucen køle af.    5. Anret flødetoppene med bærsauce og resten af bærrene. Pynt med mynte eller spiselige blomster og drys med revet limeskal.   

Andre lækre opskrifter