Desserter
8. juni 2022

Fedtebrød med glasur

De klassiske fedtebrød bliver endnu bedre med limeglasur og sprøde kokosflager - perfekt til kagedåsen
Af: Marie Melchior
Fedtekager med limeglasur - en lækker julesnack til dig og dine nærmeste

Foto: Betina Hastoft

De klassiske fedtebrød bliver endnu bedre med limeglasur og sprøde kokosflager - perfekt til kagedåsen
15 min30 stk

Det skal du bruge

  • 200 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 100 g kokosmel

Glasur

  • 100 g flormelis
  • saft og skal af 2 
  • usprøjtede limefrugter
  • 3 spsk. kokosflager (f.eks. fra Urtekram)
Annonce

Fedtebrød med glasur

  1. Tænd ovnen på 200°. Først tænder du din ovn på 200°.
  2. Nu ælter du alle ingredienserne som skal i dejen sammen i en god skål.
  3. Derefter tager du og ruller dejen ud i 3 stænger.
  4. Så skal du beklæde en bageplade med bagepapir.
  5. Tag dejstængerne og læg dem på, og herefter trykker du dem let flade.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag stængerne i 12-15 minutter.
  7. Når du tager dem ud, skal du lade dem køle helt af.
  8. Glasur: Først rører du flormelis sammen med limesaft og fintrevet limeskal til en tyk glasur.
  9. Så kan du smøre en bred stribe af glasur på kagestængerne.
  10. Når glasuren er på, kan du skære dem i skrå snitter, og pynt kagerne med kokosflager.
  11. Lad til sidst glasuren tørre og så er de klar til servering.

Hvorfor fedtebrød?

Fedtebrød er klart en af julens favoritter, og det på trods af navnet, der ikke er af de kønneste i kogebogen. De er knasende sprøde og smager lækkert af kokos – de er ikke spor fedtede – faktisk er det uklart, hvor navnet kommer fra. Nogle mener, at det simpelthen er mængde af smør – andre, som fx Søren Ryge, mener, at det er fordi de små kager ligner fedtemadder.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.