
Citronis med chokolade og lakrids
18. juni 2012(6 personer)
IS:
1 dl vand
100 g lyst rørsukker
1 dl siet citronsaft (2-3 citroner)
4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)
3 dl piskefløde
PYNT:
75 g mild mørk chokolade (maks. 60 %)
1 dl piskefløde
lakridspulver (f.eks. fra Johan Bulow)
revet eller kandiseret citronskal
Kog vand og sukker i 5 minutter i en lille gryde. Kom citronsaften i, og lad det koge yderligere i 10 minutter. Lad det afkøle til lunkent.
Pisk æggeblommerne med elpisker, til de får lidt volumen. Pisk sukkerlagen i, lidt ad gangen, og pisk det hele tykt og luftigt. Pisk æggehviderne stive for sig. Pisk fløden til ikke for stift skum. Vend begge dele i æggesnapsen med lette tag. Smag ismassen til med ekstra citronsaft og revet skal, hvis citronsmagen skal være kraftigere. Kom massen i en form, og frys den i mindst 5 timer.
Hak chokoladen meget fint. Varm piskefløden, og pisk den i chokoladen, lidt ad gangen, til den er smeltet. Smør den ud på serveringstallerkenerne. Tag isen ud af fryseren 15 minutter før. Lav kugler med en ske dyppet i kogende vand. Læg dem på chokoladen, og drys med lakridspulver og evt. citronskal..



