https://dk-femina-backend.imgix.net/media/63cce79c49094595a410b74914e5a13a.jpg
Desserter

Citronis med chokolade og lakrids

18. juni 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Skøn, blød is med frisk smag af citron. Du behøver hverken ismaskine eller at røre i blandingen, mens den fryses. Servér den sammen med andre typer is, eller som her med blød chokolade og drys af fræk lakrids. Chokoladen må ikke være for kraftig, så stjæler den smagen

(6 personer)
IS:
1 dl vand
100 g lyst rørsukker
1 dl siet citronsaft (2-3 citroner)
4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)
3 dl piskefløde

PYNT:
75 g mild mørk chokolade (maks. 60 %)
1 dl piskefløde
lakridspulver (f.eks. fra Johan Bulow)
revet eller kandiseret citronskal

Kog vand og sukker i 5 minutter i en lille gryde. Kom citronsaften i, og lad det koge yderligere i 10 minutter. Lad det afkøle til lunkent.
Pisk æggeblommerne med elpisker, til de får lidt volumen. Pisk sukkerlagen i, lidt ad gangen, og pisk det hele tykt og luftigt. Pisk æggehviderne stive for sig. Pisk fløden til ikke for stift skum. Vend begge dele i æggesnapsen med lette tag. Smag ismassen til med ekstra citronsaft og revet skal, hvis citronsmagen skal være kraftigere. Kom massen i en form, og frys den i mindst 5 timer.
Hak chokoladen meget fint. Varm piskefløden, og pisk den i chokoladen, lidt ad gangen, til den er smeltet. Smør den ud på serveringstallerkenerne. Tag isen ud af fryseren 15 minutter før. Lav kugler med en ske dyppet i kogende vand. Læg dem på chokoladen, og drys med lakridspulver og evt. citronskal..

Syltede abrikoser med is og små kager

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også