Desserter

Chokofyldte pærer

24. oktober 2008
af Louise Dandanell Ørsted
Tid: 20 min. + bagning4 pærer50 g chokolade25 g nødderRevet skal og saft af 1 lime1½ dl ciderVaniljecreme:2 past. æggeblommer2 spsk flormelis1 tsk

Tid: 20 min. + bagning4 pærer50 g chokolade25 g nødderRevet skal og saft af 1 lime1½ dl ciderVaniljecreme:2 past. æggeblommer2 spsk flormelis1 tsk vaniljesukker½ dl flødeskumPynt:Revet chokoladeSkær pærerne lidt til i bunden, så de kan stå lige. Skær toppen af og udkern pærerne med en kartoffelskræller. Pas på der ikke kommer hul hele vejen igennem. Hak chokolade og nødder og bland det med limesaft og -skal. Fordel blandingen i pærerne og stil dem i et lille ildfast fad. Hæld cider i bunden og sæt fadet i ovnen i 20-30 minutter ved 180 grader.Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk fløden til skum og vend den i æggeblandingen. Servér vaniljecremen til de lune pærer. Pynt med revet chokolade.