For de fleste af os er det ikke rigtig jul, før brunkagerne er bagt. Opskriften her er på brunkager som vi husker dem fra vores barndom - ren old-school
LÆS OGSÅ: Konfekt hører, ligesom brunkager, julen til. Få opskriften på julens lækreste her
1. Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme. Lad det forsigtigt komme op til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Rør nellike, ingefær, karde-momme, kanel, mandler og appelsinskal i sukkermassen.
2. Opløs potasken i lidt lunet vand, og rør det i sukkermassen. Tilsæt mel, og rør, til dejen er blank. Lad den køle lidt af, og rul den i tykke pølser. Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).
3. Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver. Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 200° i 5-7 minutter. Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
Jødekager er også en af julens klassiske småkager - få opskriften her