brunkager
Desserter

Brunkager

af Camilla Zarah Lawes og Louisa Lorang. Udgivet første gang 24. oktober 2013. 26. november 2020
Foto: All Over
Ingen jul uden brunkager, og de her brunkager er ren old-school, som brunkager skal være. Basta!. Få opskriften på de lækre hjemmelavede brunkager her
100 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g smør
  • 125 g brun farin
  • 250 g sirup
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 50 g smuttede mandler, finthakkede
  • 1 tsk. fintrevet økologisk appelsinskal
  • 1½ tsk. potaske
  • 1 spsk. lunet vand
  • ½ kg mel

For de fleste af os er det ikke rigtig jul, før brunkagerne er bagt. Opskriften her er på brunkager som vi husker dem fra vores barndom - ren old-school

LÆS OGSÅ: Konfekt hører, ligesom brunkager, julen til. Få opskriften på julens lækreste her

Opskrift - sådan laver du brunkager

1. Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme. Lad det forsigtigt komme op til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Rør nellike, ingefær, karde-momme, kanel, mandler og appelsinskal i sukkermassen.

2. Opløs potasken i lidt lunet vand, og rør det i sukkermassen. Tilsæt mel, og rør, til dejen er blank. Lad den køle lidt af, og rul den i tykke pølser. Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).

3. Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver. Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 200° i 5-7 minutter. Lad brunkagerne køle af på bagepladen.

Jødekager er også en af julens klassiske småkager - få opskriften her

Andre lækre opskrifter