
Cremet kartoffelsalat med ansjoser og hvidløg
8. juli 2010(4 personer)
ca. 600 g nye, små kartofler
ca. 200 g friske bønner (evt. fine frosne, optøede)
1 bundt radiser
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche 18 %
4-6 ansjoser i olie (efter smag), hakkede
1-2 fed hvidløg, presset
fintrevet skal af 1 lille øko-citron + lidt af saften
salt og kværnet peber
klippet purløg
Kog kartoflerne i 12-15 minutter. Pil dem, og når de er kølet helt af, skær dem i mellemstore terninger. Nip bønnerne, og kog dem i 3 minutter. Køl dem af i koldt vand, og skær dem i 5 cm lange stykker. Skær radiserne i skiver. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen med ansjoser og hvidløg. Smag til med citronskal, citronsaft og salt og peber - smagen skal være kraftig. Vend alle grøntsagerne i. Lad salaten trække i ½-1 time. Drys med purløg.
Ønsker du den mere kalorievenlig, kan du bruge græsk yoghurt i stedet for cremefraiche - så bliver smagen dog mere syrlig.
RELEVANTE LINKS


