
Mad
Chokoladefondant med peanutbutter
21. november 2013af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Åååh, chokoladekage er og bliver min ynglingsspise, og denne med lidt peanutbutter og flydende chokolade i midten er absolut en af de bedste. Servér den som dessert efter en god middag
Chokoladefondant med peanutbutter (4 stk.)
INGREDIENSER
200 g mørk chokolade, mindst 70 % 100 g smør 35 g hvedemel 2 æg 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger) 110 g sukker 8 spsk. peanutbutter ENDVIDERE 4 souffléforme/ramekiner på 8 cm i diameter Smør til formene 2 spsk. kakao til at drysse formene med Opskrift - sådan laver du chokoladefondant med peanutbutter 1. Smør formene/ramekinerne, og drys dem med kakao, så de er klar. 2. Smelt chokolade og smør over et vandbad. Tag det af varmen og rør det til en jævn masse. Afkøl det let. 3. Pisk de hele æg godt med æggeblommer og sukker, til piskeriset danner spor. 4. Sigt melet ned i blandingen, og vend det forsigtigt med en dejskraber. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i. Fordel 2/3 af dejen i formene, og kom to spsk. peanutbutter i midten af hver. Fyld formene med resten af chokoladedejen. Bag kagerne i en 200° varm ovn i ca. 16 minutter, til de hæver op over formenes kant. Anret den varme chokoladefondant på en tallerken og drys med kakao. PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage