https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1323-sommer-chili-con-carne.jpg
Mad

Chili con carne

11. april 2022
Af Susanne Palmqvist, Foto: Anders Schønnemann 06/09/2013 - 15:45
Chili con carne fungerer fint som sommermad i mit univers. Smagen er intens, og den lysegrønne, milde topping smager godt til det lidt stærke, ligesom en håndfuld små rucolablade ovenpå vil passe fint
4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g hakket oksekød (8-10 %)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • 1-2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • salt og kværnet peber
  • 3 dl tør rødvin (gerne en krydret type)
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 2 revne gulerødder
  • 1 ds. hk. tomater eller cherrytomater
  • 1 dl hønse- eller kalvebouillon
  • 1 ds. kidneybønner

TOPPING

  • 1 moden avocado
  • 2 dl skyr
  • 1 fed knust hvidløg
  • citron-/limesaft
  • friskhakket koriander
  • limebåde

1. Svits kødet i olien, og bliv ved med at røre, til det er helt grynet og brunt. Vær tålmodig, der må ikke være væde tilbage! Hæld balsamico over, og lad det dampe helt ind i kødet. Tilsæt krydderier og rødvin, og lad det simre under låg i ca. 40 minutter.

2. Svits løg, hvidløg og gulerødder godt, og hæld tomater og bouillon ved. Lad det småkoge i 10-15 minutter. Bland det i kødet, og smag det hele godt til. Lad bønnerne dryppe godt af, og vend dem i. Giv det hele 10 minutter.

3.Mos avokadoen, og rør med skyr og hvidløg. Smag det til. Vend koriander i, eller brug det til pynt. Servér retten med en god skefuld topping og en skive lime.

Lav selv din egen tomat-chili-ketchup - få opskriften her

Læs også