Briocheboller
Mad

Julebrunch: Briocheboller

3. juni 2022
af Timm Vladimir
Foto: Line Falck
Briocheboller er søde, bløde morgenboller – fordi det snart er jul!
12 stk

Briocheboller

  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 5 æg (stuetemperatur)
  • 350 g blødt smør
  • 1 røremaskine
  • 1 fast muffinform med 12-14 store huller
  • 1 æggeblomme
  • lidt piskefløde

Sådan laver du briocheboller

  1. Hæld mel, 2 spsk. sukker og 1 tsk. salt i skålen til røremaskinen.
  2. Rør gær og 1 tsk. sukker sammen med lunkent vand i en anden skål, og lad det stå i 5 minutter
  3. Slå æggene ud i gærblandingen, og pisk det godt sammen.
  4. Sæt dejkrogen i røremaskinen, og rør i melblandingen på medium hastighed.
  5. Tilsæt langsomt æggeblandingen, og ælt dejen på maskinen i 10 minutter, til den er blank og glat.
  6. Tilsæt blødt smør lidt ad gangen.
  7. Smørret skal være rørt helt ud i dejen, før du tilsætter mere smør.
  8. Gem en lille klump af smørret, og smør en ny skål med det.
  9. Hæld den klistrede dej ud på et meldrysset bord.
  10. Fold dejen ganske let sammen med lidt mel, og læg den i den smurte skål.
  11. Dæk med husholdningsfilm, og lad den hæve i ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
  12. Slå dejen ned, form 12-14 boller, og læg dem i en smurt muffinform.
  13. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.
  14. Bland æggeblomme og fløde, og pensl det på bollerne.
  15. Stil dem i en 230° varm ovn; skru ned til 180°, og bag briochebollerne i ca. 10 minutter.
  16. Server briochebollerne lune

Til den perfekte julebrunch hører også

Æg og bacon en cocotte – Få opskriften her

Læs også