
Bagt kylling med hvidløg og artiskokmos
30. december 2011
(2 personer)
1 helt hvidløg
lidt olie
1 spsk. hakket persille
salt og kværnet peber
2 kyllingebryster uden skind
mere olie
salt og peber
MOS:
ca. 300 g kartofler til mos
1 ds. artiskokhjerter, 400 g
evt. ½ dl fløde el. lidt smør
mere hakket persille
ca. 200 g friske el. frosne grønne bønner
Halvér hvidløget på det tykkeste sted, og gnid skærefladen med olie. Bag det i ovnen i ca. ½ time. Tag kødet ud af skallerne på den ene halvdel, og mós dem godt. Bland mosen med den hakkede persille og lidt salt og peber. Dup kyllingen tør, og smør blandingen på (du kan evt. bruge hele hvidløget, hvis du synes). Læg stykkerne på en plade med bagepapir, og dryp med lidt olie, salt og peber. Steg dem i ca. 15-20 minutter i en 190° varm ovn, evt. med grill de sidste 2-3 minutter.
Lav imens mosen: Skræl og kog kartoflerne helt møre uden salt. Hæld væden fra artiskokkerne, og blend dem. Mós kartoflerne groft med en gaffel/ske, og rør artiskokmosen i sammen med lidt fløde eller smør. Smag til med salt, peber og hakket persille. Nip bønnerne (hvis de er friske), steg dem let på panden, og krydr godt. Anret kyllingen på mosen med grøntsagerne omkring. Servér resten af de bagte hvidløgsfed til.
Prøv også: Biryani med lam og spinat




forretter Dejlige desserter og
skønne kager Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk