Vegetarsushi med fuldkornsris
Mad

Vegetarsushi med fuldkornsris

13. juni 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Sushi er meget lettere at lave, end du tror! Lad gerne dine medspisere – både børn og voksne – hjælpe til med at rulle. Her får du opskriften på vegetarsushi med fuldkornsris
25 min4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dl brune ris
  • 6 dl vand
  • 3 spsk. risvinseddike eller hvidvinseddike
  • 2 modne avocadoer
  • 1 moden mango
  • ½ agurk
  • 1 dl sesamfrø
  • 6 ark tørret noritang
  • 1 bambusrullemåtte

TIL SERVERING

  • sojasauce
  • wasabipasta
  • syltet ingefær

Opskrift - sådan laver du vegetarsushi med fuldkornsris

1. Kog risene i ca. 25 minutter, til de er møre og let klistrede. Lad dem trække, til al væsken er fordampet. Rør risvinseddike i, og lad risene køle helt af i køleskabet. Flæk avocadoer, og skær avocadokødet i skiver. Skræl mangoen, og skær den i skiver. Skyl agurken, og skær den i tynde stave. Rist sesamfrø på en tør pande, til de bliver gyldne og begynder at dufte. Læg 1 ark noritang på en rullemåtte med den glatte side nedad. Fordel et lag ris over arket i et tyndt lag, men lad et stykke noritang være bart i toppen. Drys med sesamfrø, og læg avocado, mango og agurk i en stribe på midten. Rul noritangen sammen rundt om fyldet ved hjælp af rullemåtten – sørg for at gøre det så stramt som muligt. Læg gerne de færdige ruller i køleskabet i en halv time, så de kan sætte sig, inden du skærer dem ud med en skarp kniv. 2. SERVERING: Servér sushien med sojasauce, wasabi og syltet ingefær. TIP: Kog gerne 300 g ekstra ris, så du også har til tirsdagens ret. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også