Vegetarsushi med fuldkornsris
Aftensmad

Vegetarsushi med fuldkornsris

af Emma Martiny 13. juni 2019
Foto: Winnie Methmann
Sushi er meget lettere at lave, end du tror! Lad gerne dine medspisere – både børn og voksne – hjælpe til med at rulle. Her får du opskriften på vegetarsushi med fuldkornsris
25 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dl brune ris
  • 6 dl vand
  • 3 spsk. risvinseddike eller hvidvinseddike
  • 2 modne avocadoer
  • 1 moden mango
  • ½ agurk
  • 1 dl sesamfrø
  • 6 ark tørret noritang
  • 1 bambusrullemåtte

TIL SERVERING

  • sojasauce
  • wasabipasta
  • syltet ingefær

Opskrift - sådan laver du vegetarsushi med fuldkornsris 

  1. Kog risene i ca. 25 minutter, til de er møre og let klistrede. Lad dem trække, til al væsken er fordampet. Rør risvinseddike i, og lad risene køle helt af i køleskabet. Flæk avocadoer, og skær avocadokødet i skiver. Skræl mangoen, og skær den i skiver. Skyl agurken, og skær den i tynde stave. Rist sesamfrø på en tør pande, til de bliver gyldne og begynder at dufte. Læg 1 ark noritang på en rullemåtte med den glatte side nedad. Fordel et lag ris over arket i et tyndt lag, men lad et stykke noritang være bart i toppen. Drys med sesamfrø, og læg avocado, mango og agurk i en stribe på midten. Rul noritangen sammen rundt om fyldet ved hjælp af rullemåtten – sørg for at gøre det så stramt som muligt. Læg gerne de færdige ruller i køleskabet i en halv time, så de kan sætte sig, inden du skærer dem ud med en skarp kniv.   2. SERVERING: Servér sushien med sojasauce, wasabi og syltet ingefær.   TIP: Kog gerne 300 g ekstra ris, så du også har til tirsdagens ret.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Stegte ris med grøntsager og æg - Få opskriften her

Onsdag: Ratatouilletærte med parmesan - Få opskriften her

Torsdag: Falafler med rødbedehummus og ovnfritter - Få opskriften her

Fredag: Spinatwraps med paneret avocado - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter