Aftensmad

Vegetarlasagne med spinat

af Louisa Lorang 6. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er vegetarlasagne med spinat. Få opskriften her

250 g babyspinat3 fed hvidløg i tynde skiverlidt olie til stegningsalt

TOMATSAUCE:1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedeolivenolie700 g mosede tomater1 håndfuld hakket oreganosalt og peber1 nip sukker

ENDVIDERE:6-8 fuldkornslasagneplader1 bæger hytteost, 200 g1 bøffelmozzarella, 125 g

TILBEHØR:salat

Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af. Sautér hvidløg i lidt olie på en stor, varm pande. Kom spinaten på, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og lad spinaten dryppe af i en si.Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie i en varm gryde. Kom mosede tomater på, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og sukker.Læg en smule tomatsauce i bunden af et ovnfastfad. Læg et lag lasagneplader på og ¹⁄3 af tomatsaucen. Top med halvdelen af spinaten og halvdelen af hytteosten, og derefter et nyt lag lasagneplader. Gentag og afslut med det sidste tomatsauce øverst. Fordel mozzarella på tomatsaucen, og bag lasagnen ved 180° i ca. 45 minutter, eller til lasagnepladerne er møre, og osten er gylden. Servér straks med en stor salat til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Hvis du vil forkorte tilberedningstiden, kan du bruge friske lasagneplader i stedet for tørrede

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag