Aftensmad

Tærte med søde kartofler og timian

af Louisa Lorang 21. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er tærte med søde kartofler og timian. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 100 g smør i terninger
  • 200 g groft mel
  • 1 tsk. salt
  • 1-2 spsk. koldt vand
  • smør til formen

ENDVIDERE

  • 500 g søde kartofler
  • 2 spsk. plukket timian
  • 2 dl drænet yoghurt
  • 1 æg
  • 150 g feta
  • salt og peber
  • 75 g revet tør ost, f.eks. gruyere

TILBEHØR

  • 100 g blandet salat
  • olie og eddike

Ælt smør, mel og salt sammen, til det har konsistens som brødkrummer (nemmest med foodprocessor), og saml dejen med koldt vand. Smør en 23 cm stor tærteform, og pres dejen ud i formen. Prik med en gaffel, og bag den ved 185° i 8-10 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt af. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i ca. 1 cm store terninger; vend dem med timianen. Pisk yoghurt og æg sammen. Smuldr fetaen, og kom den i æggemassen sammen med kartofler og timian. Krydr med salt og peber. Fyld det hele i den forbagte tærtedej, og top med revet ost. Bag tærten ved 185° i ca. 50-60 minutter, eller til den er gylden og gennembagt, og kartoflerne er møre. Servér den med salat vendt med en smule olie og eddike.