Aftensmad

Tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost

af Camilla Zarah Lawes 28. marts 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter står på gode retter der er lige til at smide i ovnen. Her får du opskriften på tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost
4 personer

GROV TÆRTEDEJ

  • 100 g koldt smør
  • 120 g hvedemel
  • 50-60 g grahamsmel
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • (tørrede bønner eller  linser til formen)

FYLD

  • 200 g broccoli
  • 100 g ærter
  • 3 hele æg
  • 1½ dl piskefløde
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

TOPPING

  • 110 g frisk gedeost i skiver
  • 200 g bacon i små tern

Opskrift - sådan laver du tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost

 

1. Grov tærtedej: Skær smørret i små stykker. Smuldr det i de 2 slags mel. Saml dejen med yoghurten uden at ælte den mere end højst nødvendigt. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time (gerne natten over).

 

2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel. Læg bagepapir oven på dejen, og fyld den med bønner eller linser, så siderne ikke glider ned under bagningen. Bag tærtedejen i en 200° varm ovn i ca. 8 minutter, til kanterne er let gyldne.

 

3. Fyld: Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Kog dem i 2 minutter. Tilsæt de frosne ærter, og kog i yderligere 1 minut. Hæld vandet fra. Fordel grøntsagerne på tærtebunden. Pisk æg og fløde sammen, og krydr med presset hvidløg, salt og peber. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.

 

4. Topping: Læg skiver af gedeost oven på tærten, og drys med bacontern. Bag tærten i ovnen i 30 minutter ved 210°.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tikka masala med ris og mangochutney - Få opskriften her

Kalvepostej med agurkesalat - Få opskriften her

Fiskepakker med grøntsager og pasta med pesto - Få opskriften her

Focaccia med karamelliserede løg, kapers og serranoskinke - Få opskriften her