Ristaffel med kylling, æbler og peanuts
Aftensmad

Ristaffel med kylling, æbler og peanuts

af Emma Martiny 14. april 2020
foto Winnie Methmann.
Servér ristaffel med kylling og masser af toppings, så alle omkring bordet kan drysse med netop dét, de holder allermest af. Her får du opskriften på ristaffel med kylling, æbler og peanuts.
35 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE:

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 2 spsk. karry
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 1 æble
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • Salt og peber

TILBEHØR:

  • 4 dl ris

TIL SERVERING:

  • 1 æble
  • 3 forårsløg
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl saltede peanuts

Opskrift - sådan laver du ristaffel med kylling, æbler og peanuts

 

TILBEHØR

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Skær kyllingekødet i tern.
  3. Svits alle krydderierne i smør i en gryde, til det begynder at dufte. Tilsæt kyllingekødet, og lad det blive brunt på alle sider.
  4. Skyl æblet, fjern kernehuset, og riv æblet groft. Lad æblet stege med i gryden i et par minutter.
  5. Hæld bouillon og fløde på. Lad retten simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.

 

SERVERING

  1. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
  2. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde, skrå skiver.
  3. Servér kylling i karrysauce med kogte ris, æbletern, forårsløg, rosiner og peanuts i små skåle.

 

Er du på udkig efter flere retter som denne ristaffel? Så se med her: