Hovedretter
Laks med bagte gulerødder og pesto
Fisk og gulerødder er gode i hinandens selskab. Her er en hurtig opskrift, hvor både laks og tilbehør bliver tilberedt i ovnen i samme fad. Her får du opskriften på laks med bagte gulerødder og pesto.
Tirsdag, 14. april 2020 - 14:29 - af Emma Martiny - foto Winnie Methmann.
Forberedelsestid: 1 t og 5 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE:
800 g fersk lakseside
1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 dl grøn pesto
TIL SERVERING:
1 håndfuld frisk basilikum
1 citron
1 groft brød
Opskrift - sådan laver du laks med bagte gulerødder og pesto
1. Tænd ovnen på 175°. Tag laksesiden ud af køleskabet.
2. Skrub eller skræl gulerødderne, flæk dem, og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er møre. Vend gulerødderne med pesto i fadet.
3. Læg laksesiden oven på gulerødderne, og krydr den godt med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i yderligere 20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Servering: Pynt med basilikum, og servér med citronbåde og groft brød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER