Hovedretter

Laks med bagte gulerødder og pesto

Fisk og gulerødder er gode i hinandens selskab. Her er en hurtig opskrift, hvor både laks og tilbehør bliver tilberedt i ovnen i samme fad. Her får du opskriften på laks med bagte gulerødder og pesto.

Forberedelsestid: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

800 g fersk lakseside
1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 dl grøn pesto

TIL SERVERING:

1 håndfuld frisk basilikum
1 citron
1 groft brød

Opskrift - sådan laver du laks med bagte gulerødder og pesto

 
1. Tænd ovnen på 175°. Tag laksesiden ud af køleskabet.
 
2. Skrub eller skræl gulerødderne, flæk dem, og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er møre. Vend gulerødderne med pesto i fadet.
 
3. Læg laksesiden oven på gulerødderne, og krydr den godt med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i yderligere 20 minutter, til laksen er gennemstegt.
 
Servering: Pynt med basilikum, og servér med citronbåde og groft brød.
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
 
 
Læs mere om: