Hovedretter

Italienske kødboller med spaghetti og tomatsauce

En klassisk omgang kødboller med spaghetti og tomatsauce er opskriften på en romantisk middag a la ”Lady og Vagabonden”. Nyd den i godt selskab. Her får du opskriften på italienske kødboller med spaghetti og tomatsauce.

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

500 g hakket oksekød
1 tsk. salt
Peber
1 spsk. tørret oregano
2 fed hvidløg
20 g parmesan
1 dl rasp
1 æg
Olivenolie til stegning

TOMATSAUCE:

1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret basilikum
Salt og peber
2 dåser hakkede tomater
3 dl vand
1 spsk. rødvinseddike

TIL SERVERING:

400 g frisk pasta
50 g parmesan
1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du italienske kødboler med spaghetti og tomatsauce

 
Rør kødet med salt, peber og oregano i en skål. Pil og pres hvidløget, og riv parmesanen fint.
 
Rør hvidløg, parmesan, rasp og æg i farsen. Sæt farsen i køleskabet i 30 minutter.
 
TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt de resterende ingredienser, og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med eddike og krydderier. 
 
Form farsen til små kødboller, og brun dem i olie på en pande ved høj varme. Læg kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre med i 10 minutter, til de er gennemtilberedte.
 
SERVERING: Kog pastaen efter pakkens anvisning. Servér med kødboller i tomatsauce, og top med friskrevet parmesan og basilikumblade.
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER