Aftensmad

Pæresalat a la grillet cheese-sandwich

af Timm Vladimir 11. december 2014
Foto: Columbus Leth
Frisk salat der passer perfekt til julens sulemad. De hjemmelavede ostecroutoner giver sprødhed og fylde til den ellers lette salat

Pæresalat a la grillet cheese-sandwich 

INGREDIENSER 2 pærer 1 stængel bladselleri 1 håndfuld friske spinatblade 1 håndfuld engsyre eller anden syrlig urt evt. andre friske urter   OSTECROUTONER 100 g hvedebrød olivenolie til stegning salt 50 g revet cheddarost   SENNEPSDRESSING ½-1 cm frisk ingefær 4 spsk. olivenolie saft af 1 citron 1 tsk. dijonsennep 1 tsk. honning salt  

Opskrift - sådan laver du pæresalat a la grillet cheese-sandwich

  1. Ostecroutoner: Skær brødet i 1 cm store tern, og steg dem i lidt olie på en pande. Krydr med salt. Læg brødternene på en bageplade med bagepapir, og drys cheddar over dem. Gratinér brødternene i en 200° varm ovn i ca. 3 minutter, til osten smelter og har taget lidt farve. Lad dem køle af på en rist.   2. Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Skyl og tør spinaten. Vend pære, bladselleri og spinat sammen.   3. Sennepsdressing: Skræl ingefærstykket, og riv det fint. Bland ingefær, olivenolie, 1 spsk. citronsaft, sennep og honning sammen i en skål. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. Vend først ostecroutonerne i salaten lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Top salaten med engsyre og evt. andre friske urter.  

FLERE SALATER DER PASSER GODT TIL JULEMADEN

Caprisalat med semidried tomater og oliven - Få opskriften her

Figensalat med radicchiosalat og pinjekerner - Få opskriften her

Pomelosalat med rucola og avocado - Få opskriften her

Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler - Få opskriften her

Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing - Få opskriften her