

Pæresalat a la grillet cheese-sandwich
INGREDIENSER
- 2 pærer
- 1 stængel bladselleri
- 1 håndfuld friske spinatblade
- 1 håndfuld engsyre eller anden syrlig urt
- evt. andre friske urter
OSTECROUTONER
- 100 g hvedebrød
- olivenolie til stegning
- salt
- 50 g revet cheddarost
SENNEPSDRESSING
- ½-1 cm frisk ingefær
- 4 spsk. olivenolie
- saft af 1 citron
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- salt
Opskrift - sådan laver du pæresalat a la grillet cheese-sandwich
1. Ostecroutoner: Skær brødet i 1 cm store tern, og steg dem i lidt olie på en pande. Krydr med salt. Læg brødternene på en bageplade med bagepapir, og drys cheddar over dem. Gratinér brødternene i en 200° varm ovn i ca. 3 minutter, til osten smelter og har taget lidt farve. Lad dem køle af på en rist.
2. Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Skyl og tør spinaten. Vend pære, bladselleri og spinat sammen.
3. Sennepsdressing: Skræl ingefærstykket, og riv det fint. Bland ingefær, olivenolie, 1 spsk. citronsaft, sennep og honning sammen i en skål. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. Vend først ostecroutonerne i salaten lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Top salaten med engsyre og evt. andre friske urter.


Figensalat med radicchiosalat og pinjekerner

Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler

Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing
