Opskrift på broccolitætte med porrer, bacon og estragon
Aftensmad

Nem broccolitærte med bacon og porrer

af Camilla Biesbjerg Markussen 12. december 2019
Foto: Betina Hastoft
Lav en nem og lækker tærte af broccoli og bacon — det gør alle glade. Retten er helt perfekt som hverdagsmad, eller som en del af en menu.
1 t og 30 min 4 personer

God tærtedej

  • 125 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • 1 tsk. Salt
  • 75 g smør
  • 3 spsk. Vand
  • 1 tærteform, gerne med løs bund, 24 cm i diameter

Lækkert fyld

  • 150 g bacon i skiver
  • 2 porrer
  • 300 g broccoli
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 4 æg
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • Salt og peber

Opskrift: Broccolitærte med porrer og bacon 

 

TÆRTEDEJ

  1. Først blandes hvedemel og det grove mel sammen med salt i en skål.
  2. Smør skæres i små tern, og smuldres i melblandingen med fingrene.
  3. Dejen samles med koldt vand uden at ælte alt for meget.
  4. Så pakkes dejen ind i husholdningsfilm, og så lægges den på køl i 30 minutter.
  5. Dejen rulles tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og formen beklædes med dejen.
  6. Tærtebunden stilles i fryseren, mens fyldet laves. 

TÆRTEFYLD

  1. Bacon skæres i tern, og steges sprød på en tør og varm pande. Afdryppes på fedtsugende papir. 
  2. Panden tørres af. Porrer renses, og skæres i skiver. Broccoli skylles og skæres i små buketter.
  3. Porrer og Broccoli steges så i olie på panden i 2-3 minutter. Panden tages af varmen.
  4. Ovnen tændes på 200°.
  5. Broccoli, porrer og bacon fordeles i tærtebunden.
  6. Æg, fløde, sennep og finthakket estragon piskes sammen i en skål, og krydres med salt og peber.
  7. Æggemassen hældes over fyldet, og tærten bages i ovnen i 30 minutter, til æggemassen er fast.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner – få opskriften her

Tirsdag: Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat – få opskriften her

Torsdag: Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg – få opskriften her

Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her