Aftensmad

Lammefrikassé

af Anne Larsen 18. januar 2011
Tid: 1½ time500 g lammenakkefiletLidt hvedemel1 spsk rapsolie2 løg1 fed hvidløg1 kvist rosmarin4 gulerødder300 g grønne bønner2 tsk maizena2 dl

Tid: 1½ time

500 g lammenakkefiletLidt hvedemel1 spsk rapsolie2 løg1 fed hvidløg1 kvist rosmarin4 gulerødder300 g grønne bønner2 tsk maizena2 dl skummetmælkHavsaltFriskkværnet sort peberTilbehør:800 g kartofler1 kvist rosmarin til pynt

Skær synligt fedt af lammekødet og skær det i terninger. Vend kødet i hvedemel og brun det derefter i rapsolie i en gryde. Tilsæt fintsnittet løg, hvidløg og rosmarinblade, dæk ingredienserne med vand og lad det simre under låg i 30 minutter.Tilsæt gulerødder i terninger efter 15 minutter og de grønne bønner efter 25 minutter.Rør maizenaen ud i lidt af den kolde mælk og derefter sammen med resten af mælken. Jævn lammefrikasséen med dette og smag til med salt og peber.Serveres med nykogte kartofler og en lille kvist rosmarin som pynt og for at fremme den skønne duft og smag af rosmarin.

Proteinenergi: 29 pct.Fedtenergi: 21 pct.Kulhydratenergi: 50 pct.470 kcal pr. person