Aftensmad

Kyllingebryst med rabarber-chutney og peberrods-tzatziki

af Louisa Lorang 18. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kyllingebryst med rabarber-chutney og peberrods-tzatziki. Få opskriften her

Rabarberne kommer tidligt og gi'r os forårs- og sommerfornemmelse. Har du ikke fået fat i friske, kan du sagtens bruge frosne.

Kyllingebryst med rabarber-chutney og peberrods-tzatziki

2 personer (40 min.)

Ingredienser:1 kyllingolivenoliesalt

Rabarberchutney:300 g rabarber1 løg i tynde både2 dl rørsukker½ dl æbleeddike

Tzatziki:1 agurk, revet1 spsk. salt200 g græsk yoghurt 10 %2 spsk. olivenolierevet peberrod efter smag

Tilbehør:ristede kartoflersalat

Opskrift - Sådan laver du kyllingebryst med rabarberchutney og peberrods-tzatziki:

1. Del kyllingen i 8 stykker: 2 bryster, 2 vinger, 2 underlår og 2 overlår. Gem vinger og lår til tirsdag. Pensl kyllingebrysterne med olivenolie, og gril dem på en varm grillpande ved middelvarme, til de er gennemstegte. Krydr med salt.

2. Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver, og kom dem i en gryde med løg, sukker og eddike. Lad dem simre i ca. 10 minutter, eller til chutneyen er tyknet. Smag til, og sæt chutneyen koldt indtil brug.

3. Kom imens agurken i en si, og drys den med salt. Lad den trække i 5-10 minutter. Klem så meget væde ud af den som muligt; rør den med yoghurt og olivenolie, og smag til med peberrod, efter smag.

Servér kyllingen med ristede kartofler, tzatziki og chutney.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kylling og blomkål i butter curry - Få opskriften her

Onsdag: Krebinetter med lun hjertesalat - Få opskriften her

Torsdag: Ristet torskerogn med peberrods-yoghurt - Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med boghvede-tabouleh - Få opskriften her