Aftensmad

Kalkun og kål med knuste kartofler

af Christian Bitz og Arne Astrup 17. marts 2014
foto: fra bogen
1 person:Det skal du bruge:150 g kalkunbryst1 spsk olivenolie2 rodfrugter, fx pastinak, persillerod,gulerodderoliesaltKålsalat1/4 kålhoved, valg efter

1 person:Det skal du bruge:150 g kalkunbryst1 spsk olivenolie2 rodfrugter, fx pastinak, persillerod,gulerodderoliesaltKålsalat1/4 kålhoved, valg efter sæson2 blommer1 spsk æbleeddike1 tsk valnøddeolielidt frisk timian1 spsk akaciehonningsalt og peber10 g mandler eller hasselnoddekernerKnuste kartofler100 g vaskede kartofler1/2 dl skyr1 spsk akaciehonningSådan gør du:Rist kalkunbrystet på en pande i lidt olie pa begge sider. Læg det i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen ved 160 grader i 10-12 minutter.Skræl pastinakkerne og del dem i to pa langs. Steg dem med skærefladen nedad med olie pa en pande i 2 minutter. Sluk og lad dem få den sidste varme. Krydr med salt. Snit kålen fint og skær blommerne i både. Kom kålen i en skål, vend den med blommebade, vinaigrette, valnøddeolie, plukket timian og honning. Smag til med salt og peber og drys med hakkede mandler eller nødder.Bag kartoflerne i ovnen ved 150 grader i ca. 30 minutter. Tag dem ud og klem dem, så de knuses. Drys dem med salt og vend med skyr og honning.Opskriften er fra bogen 'Verdens sundeste mor og barn' af Christian Bitz og Arne Astrup. Politikens forlag, 300 kr.