Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing
Aftensmad

Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing

af Emma Martiny 8. juni 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En nem sommersalat med nye kartofler, bønner og laks er perfekt til varme dage, hvor man har lyst til noget let og friskt med masser af grønt. Her får du opskriften på grøn salat med varmrøget laks og dilddressing
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g små nye kartofler
  • 300 g grønne bønner
  • 2 hjertesalater
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld kapers
  • 500 g varmrøget laks

DILDDRESSING

  • 1 bundt dild
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 2 tsk. dijonsennep
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du grøn salat med varmrøget laks og dilddressing 

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er akkurat møre. Afkøl. Nip enderne af bønnerne, og kog dem i 6-8 minutter i letsaltet vand. Skyl dem kort i iskoldt vand.   2. DILDDRESSING: Hak dilden fint, og rør den sammen med yoghurt, dijonsennep og citronsaft. Smag til med salt og peber.   3. Skyl og tør hjertesalaterne, og pluk bladene af. Anret dem på et salatfad. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skær de kogte kartofler i skiver. Fordel kartofler og rødløg over salaten sammen med kapers og varmrøget laks plukket i mindre stykker. Dryp dressingen over, og servér.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sort bønnesuppe med paprika og nachos – Få opskriften her

Onsdag: Socca-pizza med ærte-feta-creme – Få opskriften her

Torsdag: Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip – Få opskriften her

Fredag: Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter