Aftensmad
11. april 2022(Opdateret 11.04.22)

Grillet andebryst med nemme pickles

Andebryst er fantastisk til grillen - og lige at gå til, når blot lidt af fedtet fjernes.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Grillet andebryst med nem pickles

Foto: Bjørn Jakobsen, Regi: Skjalm P., tlf. 33 11 82 00

Andebryst er fantastisk til grillen - og lige at gå til, når blot lidt af fedtet fjernes.
Tid i alt 40 min

INGREDIENSER

  • 2 andebryster
  • 1-2 tsk karry
  • Salt, peber
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • Olie
  • 1 spsk honning
  • Ca. ½ øko citron
  • Gerne ¼ saltsyltet citron
Annonce

Fremgangsmåde

Skær lidt af skindet af siderne på andebrysterne og lave nogle dybe rids. Gnid dem med karry, salt og peber og lad dem trække i 10 min.

Skær squash og aubergine i terninger og steg dem hurtigt i olie på en pande. Hæld dem i en skål og bland med honning, lidt citronsaft og enten revet skal eller finthakket saltsyltet citronskal samt lidt salt og peber.

Grill andebrysterne, først på skindsiden lidt væk fra de varmeste gløder, så på kødsiden 12-15 min. i alt. Hold øje med de ikke bliver for mørke.

Server med pickles og evt. salat til.

TIPS!

  • Mange forbinder ikke andebryst med sommerens grillretter - men det er lige at gå til, når blot lidt af fedtet fjernes
  • Skær noget af skindet fra andebrysterne, så brænder de ikke så nemt fast på grillen.
  • Squash-aubergine-pickles er hurtig lavet og smager godt til grillretter.

Vidste du, at krydderierne er gode for dig?

Annonce

Læs her, hvordan du kan spice din sundhed op

Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!

Få flere opskrifter med andebryst her

POUSSIN, ANDEBRYST OG LAM

Poussin med skøn
mango-papajasalat

Grillet andebryst
med nem picklesLammeburgere

TIGERREJER, BLÆKSPRUTTE OG TUN

Grillspyd med
tigerrejer og ananas

Blæksprutte-
og tunspyd

LÆKRE DESSERTER

Grillede bananer
med mangosauceIsdessert med grillet ananas
og citrongræssauce

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.