Japansk gari - syltet ingefær til sushi
Mad

Gari - syltet ingefær

11. april 2022
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Japanerne spiser en lille smule Gari - syltet ingefær - mellem hvert stykke sushi, for at rense munden. Her kan du se, hvordan du laver hjemmelavet Gari.

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g frisk ingefær
  • ¼ tsk salt
  • 1 dl risvineddike
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker

Du kan nemt lave din egen syltede Gari, som kan holde sig flere uger i køleskabet. Den er perfekt til sushi - se i øvrigt flere opskrifter på forskellige typer sushi og tilbehør under opskriften.

Sådan lave du syltet ingefær (Gari)

Skæl ingefæren og skær den i papirtynde
skiver på et mandolinjern eller en skæreplade.

Drys ingefæren med salt.

Kog risvineddiken op med vand og sukker, til
sukkeret er opløst.

Afkøl, hæld den lune lage over ingefæren og
lad den trække i køleskabet i et par dage inden
servering.

Den bliver kun bedre og blødere.

Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi.

SushirisTemaki med fangstNigiri og SashimiTempurarejer

Inside-out tunrulleCalifornia
deluxe rulleRøget lakserulleRap and i rispapir

Edamame-
bønnerGari - syltet ingefærSushi-kit

Læs også