

Fiskefileter i rugmel med persillesauce og råkost
19. oktober 2013Tid: 30 minutterAntal personer: 4Fra: 12 måneder
Persillesauce:• 3 spsk. hvedemel• 5 dl mælk (skummet-, mini- eller letmælk)• 1 bundt persille• salt og friskkværnet peber• 1 knivspids sukker
Fiskefileter:• 500 g filet af rødspætte, skrubbe eller ising• 2 dl rugmel• 2 spsk. rapsolie• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:• 1 kg nye kartofler• 1 citron
Råkost:• 2 søde appelsiner• 300 g spidskål• 2-3 gulerødder• ½ bakke karse• ½ dl hakkede hasselnødder(Giv kun dit barn nødder, når barnet er ældre end 7 måneder, og hvis der ikke er allergi i familien.)
1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutt er.
2. Råkost: Skræl den ene appelsin, og skær den i små tern. Snit spidskålen fi nt. Skræl gulerødderne, og riv dem groft . Bland appel-sintern med spidskål og gulerødder. Pres saft en af den anden appelsin, og rør honningen ud i saft en. Vend saft en grundigt med råkostsalaten i en skål.
3. Hak nødderne groft , og rist dem gyldne på en tør pande. Lad dem køle af, og drys dem over salaten. Pynt med masser af karse.
4. Persillesauce: Pisk melet og ½ dl mælk sammen i en gryde, til der ikke er flere klumper. Pisk resten af mælken i lidt ad gangen. Lad blandingen koge op under omrøring, og lad saucen småkoge 5 minutter under omrøring. Tilsæt hakket persille, kog op, og smag til med salt, peber og sukker.
5. Fiskefileter: Hæld rugmel ud på en tallerken. Vend halen ind under fiskefileten, så den undgår at blive tør under stegningen. Vend fileterne i rugmelet, og steg dem gyldenbrune på begge sider i olien på en stor pande. Krydr med salt og peber. Server dem med persillesauce, råkost, citronbåde og kogte kartofler.
Fiskefileter vendt i rugmel med persillesauce og råkost er en del af opskriftssamlingen Grøntsager under cover - se de andre lækre opskrifter her!Eller prøv:Grønsagsæggestand
Læs også
