Dhal med mangosalat
Aftensmad

Dhal med mangosalat

af Louisa Lorang 11. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Denne dhal opskrift er nem at gå til, men smager alligevel helt fantastisk. Denne dhal serveres med en lækker mangosalat. Se hvordan du gør her
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 spsk. revet ingefær
  • olie til stegning
  • 1½ dl røde linser
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ca. 5 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g babyspinat
  • salt

Mangosalat

  • saft af 1 limefrugt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 rød chilipeber, hakket (el. efter smag)
  • 1 mango i terninger
  • 1 lille bundt koriander, plukket

Tilbehør

  • Naanbrød

Opskrift - sådan laver du dhal med mangosalat

  1. Sautér løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor, varm gryde.
  2. Skyl linserne, og kom dem i gryden. Tilsæt spidskommen og tomater, og lad dhalen simre under låg i 30-40 minutter, eller til linserne er helt udkogt.
  3. Spæd undervejs med bouillon. Kom spinaten i, og lad det koge op. Smag til med salt - og ikke for lidt.
  4. Rør limesaft, sukker og hakket chili sammen. Vend mango og koriander i.
  5. Servér straks dhal med mangosalat og lune naanbrød.

TIP: Skal det være virkelig nemt, kan du servere mangochutney til i stedet for mangosalat.

Du kan finde ugens madplan lige her.

Eller du kan finde flere lækre opskrifter herunder