torsk
Aftensmad

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander

af Marie Melchior 31. august 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 35: Ugens mandagsopskrift er bagt torsk med dampet spidskål og koriander. Få opskriften her

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander til 4 personer

Fisk er sundt og godt, og når du tilbereder torsk i ovnen, er den klar på ingen tid.

Tid: 20 minutter. Ovntid: 8 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 800 g torskefilet 3 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 1 lille bundt citrontimian   DAMPET SPIDSKÅL 1 spidskål 1 spsk. hele korianderfrø 25 g smør   TILBEHØR 1 kg små kartofler   TIL SERVERING 1 bundt koriander 1 citron  

Opskrift - sådan laver du bagt torsk med dampet spidskål og koriander

  1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.   2. Torsk: Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og hakket citrontimian. Bag torsk i ovnen i ca. 8 minutter.   3. Dampet spidskål: Fjern de yderste blade af spidskålen. Skyl spidskålen, halvér den på den lange led, og snit den helt fint. Knus korianderfrø i en morter, og steg dem i afbruset smør i en gryde i 1 minut. Tilsæt spidskål, skru ned for varmen, og damp kålen i 6-8 minutter. Vend rundt i den med en grydeske.    4. Servering: Hak koriander, og vend det i kålen lige før servering. Anret den bagte torsk med dampet spidskål, kogte kartofler og citron skåret i både.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt - Få opskriften her

Onsdag: Kødboller med linguine og stegte tomater - Få opskriften her

Torsdag: Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager - Få opskriften her

Fredag: Lynstegt svinekød med aubergine og grønne bønner - Få opskriften her