

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander
DET SKAL DU BRUGE
- 800 g torskefilet
- 3 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille bundt citrontimian
DAMPET SPIDSKÅL
- 1 spidskål
- 1 spsk. hele korianderfrø
- 25 g smør
TILBEHØR
- 1 kg små kartofler
TIL SERVERING
- 1 bundt koriander
- 1 citron
Fisk er sundt og godt, og når du tilbereder torsk i ovnen, er den klar på ingen tid.
1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Torsk: Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og hakket citrontimian. Bag torsk i ovnen i ca. 8 minutter.
3. Dampet spidskål: Fjern de yderste blade af spidskålen. Skyl spidskålen, halvér den på den lange led, og snit den helt fint. Knus korianderfrø i en morter, og steg dem i afbruset smør i en gryde i 1 minut. Tilsæt spidskål, skru ned for varmen, og damp kålen i 6-8 minutter. Vend rundt i den med en grydeske.
4. Servering: Hak koriander, og vend det i kålen lige før servering. Anret den bagte torsk med dampet spidskål, kogte kartofler og citron skåret i både.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Onsdag: Kødboller med linguine og stegte tomater - Få opskriften her
Torsdag: Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager - Få opskriften her
Fredag: Lynstegt svinekød med aubergine og grønne bønner - Få opskriften her