torsk
Aftensmad

Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta

af Camilla Zarah Lawes 28. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Det gør ikke noget, at torskekødet falder lidt fra hinanden under tilberedningen. Her får du opskriften på bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta
30 min 4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g torskefilet uden skind
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ dl vand

STEGT BLOMKÅL MED ­HASSELNØDDER

  • ½ blomkål
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. karry
  • 100 g hasselnødder

OLIVENBRUSCHETTA

  • 1 flute
  • 1-2 spsk. olivenolie til pensling
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie

PYNT

  • ærteskud

1. Læg torskefileterne på bagepapir i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, dryp med olie, og hæld vand ved. Læg et stykke bagepapir over fadet, og bag torskefileterne i en 125° varm ovn i 30 minutter.  

 

2. STEGT BLOMKÅL MED ­HASSELNØDDER: Del blomkålet i små buketter. Steg dem i olie og karry på en pande. Tag dem af panden. Rist hasselnødderne på panden, og hak dem let. Drys nødderne over blomkålen ved servering. 

 

3. OLIVENBRUSCHETTA: Skær flute i skiver, og fordel dem på en bagerist. Pensl skiverne med olie, og bag dem i en 125° varm ovn i 5 minutter. Blend oliven med pillet hvidløg og lidt olie til en grov tapenade. Tag brødene ud af ovnen, smør dem med oliventapenaden, og bag videre i ovnen i 8 minutter. Servér med blomkål og torsk pyntet med ærteskud.

 

TIP: Damp evt. torskefileterne i lidt hvidvin i stedet for vand. 

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta - Få opskriften her

Torsdag: Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg - Få opskriften her

Fredag: Oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli - Få opskriften her