

Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta
DET SKAL DU BRUGE
- 600 g torskefilet uden skind
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. olivenolie
- ½ dl vand
STEGT BLOMKÅL MED HASSELNØDDER
- ½ blomkål
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 spsk. karry
- 100 g hasselnødder
OLIVENBRUSCHETTA
- 1 flute
- 1-2 spsk. olivenolie til pensling
- 1 glas sorte oliven uden sten
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
PYNT
- ærteskud
1. Læg torskefileterne på bagepapir i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, dryp med olie, og hæld vand ved. Læg et stykke bagepapir over fadet, og bag torskefileterne i en 125° varm ovn i 30 minutter.
2. STEGT BLOMKÅL MED HASSELNØDDER: Del blomkålet i små buketter. Steg dem i olie og karry på en pande. Tag dem af panden. Rist hasselnødderne på panden, og hak dem let. Drys nødderne over blomkålen ved servering.
3. OLIVENBRUSCHETTA: Skær flute i skiver, og fordel dem på en bagerist. Pensl skiverne med olie, og bag dem i en 125° varm ovn i 5 minutter. Blend oliven med pillet hvidløg og lidt olie til en grov tapenade. Tag brødene ud af ovnen, smør dem med oliventapenaden, og bag videre i ovnen i 8 minutter. Servér med blomkål og torsk pyntet med ærteskud.
TIP: Damp evt. torskefileterne i lidt hvidvin i stedet for vand.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta - Få opskriften her
Torsdag: Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg - Få opskriften her
Fredag: Oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli - Få opskriften her