https://dk-femina-backend.imgix.net/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/05/1319-madplan/1319-mad-tirsdag-copy.jpg
Aftensmad

Ærtesuppe med pocherede æg

29. marts 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er ærtesuppe med pocherede æg. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min

INGREDIENSER

  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 løg, hakket
  • lidt olie til stegning
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 250 g ærter fra frost (optøede)
  • salt
  • 1-2 spsk. citronsaft

Topping

  • 2-3 l vand
  • 3 spsk. salt
  • 2 æg, piskede
  • lidt eddike
  • 1 potte ærteskud
  • lidt citronsaft

TILBEHØR

  • groft brød

1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, uden de tager farve. Kom hvidvin og bouillon ved, og lad det simre i 10-15 minutter.

2. Tilsæt ærter; kog op, og blend med en stavblender. Smag til med salt og citronsaft.

3. Kog vand og salt op. Slå æggene ud i hver sit glas, og kom 1-2 tsk. eddike ved hvert æg. Kom dem i det næsten kogende vand, og fold æggehviden ind over blommen. Pochér dem i 2-3 minutter. Tag dem op, og trim dem.

Læs også