Aftensmad

Ærtesuppe med pocherede æg

af Louisa Lorang 7. maj 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er ærtesuppe med pocherede æg. Få opskriften her

Ærtesuppe med pocherede æg til 2 personer (25 min.)

Ingredienser:

2 fed hvidløg, hakkede1 løg, hakketlidt olie til stegning1 dl hvidvin8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon250 g ærter fra frost (optøede)salt1-2 spsk. citronsaft

Topping:2-3 l vand3 spsk. salt2 æglidt eddike1 potte ærteskudlidt citronsaft

Tilbehør:groft brød

Opskrift - Sådan laver du ærtesuppe med pocherede æg:

1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, uden de tager farve. Kom hvidvin og bouillon ved, og lad det simre i 10-15 minutter.

2. Tilsæt ærter; kog op, og blend med en stavblender. Smag til med salt og citronsaft.

3. Kog vand og salt op. Slå æggene ud i hver sit glas, og kom 1-2 tsk. eddike ved hvert æg. Kom dem i det næsten kogende vand, og fold æggehviden ind over blommen. Pochér dem i 2-3 minutter. Tag dem op, og trim dem.

4. Kom suppen i dybe tallerkener, og top med æg og ærteskud. Servér med brød til.

NB: Husk at sætte kikærter i blød til onsdag!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hotdog a la completo - Få opskriften her

Onsdag: Kylling og tomat i garam masala - Få opskriften her

Torsdag: Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt - Få opskriften her

Fredag: Pasta med kammuslinger og asparges - Få opskriften her