

Åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater
DET SKAL DU BRUGE
- ½ kg cherrytomater med stilk
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 150 g hel chorizopølse
- 1 dl blandede frø og kerner,
- f.eks. solsikkekerner, chiafrø og græskarkerner
- 1 godt fuldkornsbrød,
- gerne surdejsbrød
HUMMUS
- 2 dåser kikærter
- ½ dl tahin (sesampasta)
- 2 spsk. olivenolie
- saft af 1 citron
- 2-3 fed hvidløg
- 3 tsk. stødt spidskommen
- salt
- 1 dl vand
TILBEHØR
- evt. grøn salat
1. Tænd ovnen på 175°. Skyl tomaterne uden at fjerne stilkene, og læg dem i et stort ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter, og tag fadet ud. Skær chorizopølsen i grove skiver, og drys dem over tomaterne. Sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til chorizoskiverne er sprøde.
2. HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag hummussen til.
3. Fordel kerner og frø på en bageplade beklædt med bagepair, og sæt dem i ovnen i 5 minutter, til de bliver gyldne. Hak dem derefter groft, evt. i en minihakker. Skær brødet i skiver, og fordel det på en bagerist. Rist brødskiverne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Smør brødet med hummus, og fordel tomater, chorizo og ristede frø og kerner over. Servér straks, evt. sammen med en simpel grøn salat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Cremet spaghetti med ricotta og spinat – Få opskriften her
Tirsdag: Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo – Få opskriften her
Onsdag: Nachos med græskar, krydret kylling og bønner – Få opskriften her
Fredag: Ribeye steak og salat med smørstegte kantareller og brombær – Få opskriften her
