
2 x lette ruller
24. juli 2012
2 x lette ruller (Tid: ca. 1 time)
Ingredienser
10 stk. rispapir +
nogle at forsøge sig med
Rejeruller:
Ca. 75 g kogt ris
2 tsk wasabi
Salt
1 avocado
Saft fra ½ lime
12 store grønlandske rejer uden skal, ca. 60 g
25 g spirer f.eks. lucerne
10 blade frisk koriander
Frisk koriander til pynt
Surimiruller:
12 grønne bønner
75 g surimi - fås i større supermarkeder typisk
ved siden af sild m.m.
1 gulerod
½ rød peberfrugt
Evt. små wasabiskud
eller koriander til pynt
Tilbehør:
Sursød blomme-,
soja- og chilisauce
Fremgangsmåde
Smag de kogte ris til med wasabi og salt.
Skræl og skær avocadoen i skiver og dryp med limesaft. Læg rejer og spirer på en tallerken.
Udblød et stykke rispapir i varmt vand, læg det på et fugtigt viskestykke og halvér det.
Læg ris, rejer, spirer og avocado midt på papiret og rul sammen. Pynt med koriander. Gentag med resten af ingredienserne.
Nip bønnerne og damp dem møre i letsaltet kogende vand. Hæld koldt vand over og dup dem tørre. Skær surimi, gulerod og peberfrugt i lange strimler. Udblød et stykke rispapir i varmt vand, læg det på et fugtigt viskestykke og halvér det.
Læg bønner, surimi, gulerod og peberfrugt på papiret og rul sammen. Pynt med wasabiskud. Gentag med resten af ingredienserne.
Hvis du vil tilberede rullerne hurtigere, kan du undlade at halvere rispapiret og i stedet bare fordele fyldet midt på papiret, rulle det sammen som en forårsrulle og til sidst skære den fyldte rulle over. Servér rullerne med forskellige saucer.
LÆS MERE: Du kan finde flere asiatiske opskrifter og inspiration, HER
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.